Skip to Main Content

ORCID: ORCID Nasıl Alınır?

 

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ SİSTEMİ ÜZERİNDEN ORCID ALMA

 

  1. Kişisel Bilgiler sayfasına gidiniz.

  2. İletişim bilgilerinizi doldurunuz.

  3. Kaydettikten sonra YÖK Akademik sayfasına gidiniz.
    undefined

  4. Bu sayfadaki YENİ ORCID  AL butonuna basınız

  5. Sizi ORCID  sistemine yönlendirecektir.

  6. Açılan sayfada Adınız Soyadınız ve sisteme kayıtlı mail adresiniz otomatik olarak gelmektedir.

  7. ORCID  için bir şifre belirlemeniz yeterli olacaktır.

  8. Görünürlük ve bildirim ayarlarınızı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

  9. Bu işlemleri yaptıktan sonra form kaydedebilmelidir.

  10. Açılan pencerede kurumumuz için bilgilerinize erişmek için yetkilendirme vermenizi rica ederiz.

  11. Bu işlemin ardından açılan pencereye kapatarak sistemdeki ORCID al butonun yanındaki yenile butonuna basılmalıdır. 
    undefined

 

 

KENDİ WEB SAYFASINDAN ORCID ALMA

 

  1. https://orcid.org/signin adresinden “Register Now” bağlantı adresine tıklayarak kayıt olma sayfasına gidilir ve kayıt işlemi yaklaşık 30sn de tamamlanır.

  2. Gelen ekranda ORCID kayıt formu doldurulur.

  3. ORCID hesabı herkese açık yapılarak görünürlüğü artırılabilir. Formu doldurduktan sonra “Register” butonuna tıklayarak kayıt olma işlemi tamamlanır.

 

       Daha sonra ana menüye geliyorsunuz. Burada, diğer araştırmacılardan sizi ayırt etmeye yardımcı olacak bilgiler girebilirsiniz. Bu bilgiler kişisel, eğitim, çalışılan işyeri ve yapılan yayınlar olarak özetlenebilir. 
       Kişisel bilgiler güncellenirken ilk isim, soyad, görünür ad yazılır. About me kısmında kendi hakkınızda bilgi verebilirsiniz. Keywords kısmında çalışma alanlarınızla ilgili anahtar kelimeleri yazabilirsiniz. Ülke seçiminiz varsayılan olarak sınırlı sayıda kişiye görüntülenecektir.          
       Kişisel bir web siteniz varsa Websites başlığı altında verebilirsiniz.  İşlemler bittikten sonra Save Changes düğmesine tıklayarak değişiklikleri kaydetmeniz gerekiyor.
 
       Education kısmında eğitim durumunuzu biraz daha ayrıntılı olarak yazabilirsiniz. Kurum adı, şehir, eyalet/bölge (Türkiye için doldurmanıza gerek yoktur), ülke, bölüm ve alınan dereceyi yazacağınız alanlar bulunur. Başlangıç ve bitiş tarihlerini hatırlıyorsanız tamamen, hatırlamıyorsanız ay/yıl veya yalnızca yıl olarak yazmanız mümkün. İşlem tamamlanınca alt taraftaki Add to List düğmesi ile listeye ekleyebilirsiniz. Aynı işlemleri yüksek lisans ve doktora eğitimleriniz için de yaparak eğitim bilgilerini tamamlamış olacaksınız. “Add Education Manually” düğmesi ile ilaveleri yapacaksınız.
       
Employment kısmında çalıştığınız kurumları girebilirsiniz.

MU Kütüphaneleri ANKOS Üyesidir  / MU Kütüphaneleri COAR Üyesidir  /  MU Kütüphaneleri KITS Üyesidir  /  MU Kütüphaneleri TOKAT Üyesidir